Zelené chilli fazolky s tofu

Přidáno před 3 years
Zelené chilli fazolky s tofu

NA 2 PORCE:

350 g zelených fazolek (mražených)
100 g tofu s chilli příchutí
5 kousků sušených rajčat
1 lžička sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
olivový olej
sůl, pepř

Toto jídlo je vhodné jako příloha k masu, ale bohatě stačí i jako lehká večeře.

Na olivovém oleji na pánvi orestujeme zmrzlé fazolky, osolíme, opepříme. Na kostičky nakrájíme tofu, na kousky sušená rajčata, a obojí přidáme k fazolkám. Ochutíme sojovou a chilli omáčkou.

Zelené fazolky jsou nízkokalorická potravina. Obsahují cca 30 kcal, mají extrémně nízký obsah sodíku, cholesterolu a nasycených tuků. Jsou skvělým zdrojem vlákniny, což je často propojováno s příznivým vlivem na snižování cholesterolu. V celkem vysokém množství se v nich nachází mangan, měď, draslík, fosfor, magnesium, železo, vápník, niacin, riboflavin a thiamin. Vitamíny A, B, C6 a K. Nachází se v nich mnoho antioxidantů, stejných, za které jsou blahořečeny mrkev a rajčata. Nevýhodou je, že obsahují šťavelany, které se trochu pletou do vstřebávání vápníku, který se potom může usazovovat v ledvinách a projevit se kameny či pískem. Tudíž jich nejezte tolik pokud s něčím z toho máte potíže.