VEGANSKÝ SÝR Z KEŠU

Přidáno před 2 years
Recept je podle Romana Uhrina a je výtečný!
Svaříme 200 ml vody a nalijeme ji na 100 g kešu oříšků. Necháme půl hodiny odstát a vložíme do mixéru spolu se lžičkou sypkého polévkového koření (např. Wurzl), 4 lžičkami lahůdkového droždí, lžičkou sušené bazalky, 2 stroužky česneku, 3 lžícemi oleje a 3 lžícemi škrobu. Rozmixujeme dohladka a přelijeme do rendlíku, vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí. Přendáme do kelímku vymaštěného olejem, povrch uhladíme namočenou lžící a necháme v chladu ztuhnout. Vznikne měkký bloček, který můžete roztírat na pečivo nebo použít na zapékání.

VEGANSKÝ SÝR Z KEŠU