Těstoviny s dýňovo-rajčatovým pyré, tofu a vegan parmezánem

Přidáno před 5 years
Rychlý, celkem levný a velmi chutný oběd nebo večeře na italský způsob. Těstoviny mám moc ráda, takže jim občas opravdu neodolám a udělám jich kupu a k tomu kupu omáčky. Nejlepší jsou ještě s osmahnutým uzeným tofu, to je potom lahoda.
Těstoviny s dýňovo-rajčatovým pyré, tofu a vegan parmezánem


Potřebujete pro 4 osoby:

  • balíček těstovin (farfalle či jiné) - uvařit v osolené vodě
Na omáčku:
  • balíček uzeného tofu nebo kombinace uzeného tofu a uzeného tempehu
  • lžíce avokádovího oleje (nebo slunečnicový)
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • hrnek uvařené či podušené dýně
  • 1/2 hrnku uvařené mrkve
  • 1 malý rajčatový protlak
  • sůl
  • chilli
  • rýžový sirup
  • špetka skořice
Na vegan parmezán:

  • 1 hrnek kešu ořechů
  • 1/3 hrnku nutričního (lahůdkového) droždí
  • 1 lžička soli
Na oleji smahnete cibulku (nakrájíme klidně na větší kousky). Mezitím si rozmixujeme uvařenou dýni a mrkev a pyré vlijeme na pánev k cibulce. Zamícháme, přidáme všechno koření, česnek a rajčatový protlak. Ochutnáme a v případě potřeby dosladíme rýžovým sirupem. Chvíli podusíme. 

Mezitím si v mixéru smícháme kešu, droždí a sůl a rozmixujeme na sypkou směs. Recept na tento parmezán mám z blogu Veggieful

Ke konci osmahneme tofu na kostičky. 

Podáváme na talíř nejdříve těstoviny, na ně omáčku, na kterou vrstvíme kostky tofu (příp. tempehu) a sypeme parmezánem.