PÓRKOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM

Přidáno před 6 years
Na dvě hodiny namočíme do teplé vody 40 g sušených rajčat a nakrájíme je na nudličky.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme tři nadrobno nasekané stroužky česneku, dáme pozor, aby nezhnědl, byl by hořký. Přidáme 230 g nakrájeného pórku, sušená rajčata a deset minut za častého míchání opékáme. Podlijeme asi 150 ml vody, osolíme a dusíme doměkka. 250 g rostlinného krémového sýru Cheese creamy (nejpodobnější je mu asi obyčejné pomazánkové máslo, ovšem bez nakyslé chuti) rozmixujeme dohladka s 220 ml rostlinného mléka a směs vlijeme k pórku. Pět minut povaříme. Tuto výtečnou omáčku podáváme k těstovinám nebo bramborovým špalíčkům.

PÓRKOVÁ OMÁČKA K TĚSTOVINÁM