ZAPEČENÝ HERMELÍN
Přidáno před 6 years
Kdyby hodnocení jídla bylo jenom na mojí chuti, asi by tady zapečený hermelín vůbec nebyl. Byl sice dobrý, ale hodně těžký, ani jsem ho nedojedla, protože po půlce už jsem nemohla. Zato Zdenda, ten byl nadšený a opravdu si na něm pochutnal.Řekla bych, že je to jídlo spíš pro chlapy, kterým nevadí, že má asi milión kalorií :)Ingredience:2 porce2 hermelíny100 g libové anglické slaniny1 střední cibule1 brambora1 už rozválené listové těstovajíčko na potřenísezam nebo mák na posypáníPostup:Připravte si ingredienceNesehnala jsem libovou slaninu, tak jsem koupila "archivní slaninu - pršut"Cibuli i slaninu nakrájejte na kostičkyVhoďte na rozpálenou pánevA opečte dozlatovaOpečenou slaninu s cibulí dejte stranou a okrájejte na kolečka oloupanou bramboruPlátky brambory dejte uvařit. Stačí plátky hodit do vody, přivést k varu a povařit asi 3 minuty.Hermelíny překrojte napůl. na pracovní ploše rozprostřete těsto. Položte na něj půlku hermelínu. Těsto kolem hermelínu rozřezejte na 12 proužků.Vezměte si sklenku, podle které ozdobně nařežete okraje těstaHotovoNyní na hermelín navrstvěte část pečené cibule se slaninou.Na slaninu s cibulí položte pár plátků vařených brambor (kolik, to záleží na velikosti bramboru)Nakonec překlopte druhou půlkou hermelínu.Zabalte do listového těstaNakonec pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypejte.Dejte péct na 170°C přibližně 15-20 minut.A ze zbytků listového těsta? Třeba sýrové tyčinky :)))