ZAPEČENÝ HERMELÍN

Přidáno před 6 months
ZAPEČENÝ HERMELÍN

Kdyby hodnocení jídla bylo jenom na mojí chuti, asi by tady zapečený hermelín vůbec nebyl. Byl sice dobrý, ale hodně těžký, ani jsem ho nedojedla, protože po půlce už jsem nemohla. Zato Zdenda, ten byl nadšený a opravdu si na něm pochutnal.
Řekla bych, že je to jídlo spíš pro chlapy, kterým nevadí, že má asi milión kalorií :)

Ingredience:
2 porce

2 hermelíny
100 g libové anglické slaniny
1 střední cibule
1 brambora
1 už rozválené listové těsto
vajíčko na potření
sezam nebo mák na posypání

Postup:
Připravte si ingredience
Nesehnala jsem libovou slaninu, tak jsem koupila "archivní slaninu - pršut"
Cibuli i slaninu nakrájejte na kostičky
Vhoďte na rozpálenou pánev
A opečte dozlatova
Opečenou slaninu s cibulí dejte stranou a okrájejte na kolečka oloupanou bramboru
Plátky brambory dejte uvařit. Stačí plátky hodit do vody, přivést k varu a povařit asi 3 minuty.
Hermelíny překrojte napůl. na pracovní ploše rozprostřete těsto. Položte na něj půlku hermelínu. Těsto kolem hermelínu rozřezejte na 12 proužků.

Vezměte si sklenku, podle které ozdobně nařežete okraje těsta
Hotovo
Nyní na hermelín navrstvěte část pečené cibule se slaninou.
Na slaninu s cibulí položte pár plátků vařených brambor (kolik, to záleží na velikosti bramboru)
Nakonec překlopte druhou půlkou hermelínu.
Zabalte do listového těsta
Nakonec pomašlujte rozšlehaným vejcem a posypejte.
Dejte péct na 170°C přibližně 15-20 minut.
A ze zbytků listového těsta? Třeba sýrové tyčinky :)))