POHANKOVÉ KARBANÁTKY S DÝŇOVOU KAŠÍ

Přidáno před 1 year
200 g pohanky opražíme na lžíci oleje, zalijeme půl litrem zeleninového vývaru, osolíme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme doměkka, dokud se vývar nevsákne. Na dvou lžících oleje necháme rozvonět po půl lžičce tlučeného koriandru a římského kmínu, přidáme pokrájenou červenou cibuli a nadrobno nakrájený stroužek česneku a po chvíli na jemné nudličky nastrouhanou velkou mrkev. Deset minut za častého míchání opékáme a potom vmícháme k pohance. Přidáme 250 g najemno nastrouhaného uzeného tofu, sekanou petrželku, pepř, sůl a 4 lžíce bramborového škrobu. Dobře promícháme, nejlépe rukama a nakonec zlehka vmícháme 50 g hrášku čerstvého či mraženého. Tvarujeme karbanátky a smažíme je na pánvi s olejem nebo pečeme v troubě při vyšší teplotě na plechu s pečicím papírem.
Podáváme s kvašeným zelím a dýňovou kaší: dýni oloupeme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostky jako brambory, které můžeme také přidat, kaše bude pevnější. Osolíme, okmínujeme, zalijeme horkou vodou a vaříme doměkka. Rozšťoucháme a omastíme dobrým olejem.


POHANKOVÉ KARBANÁTKY S DÝŇOVOU KAŠÍ