PEČENÉ KUŘE S KOZÍM SÝREM A HROZNOVÝM VÍNEM

Přidáno před 10 months
PEČENÉ KUŘE S KOZÍM SÝREM A HROZNOVÝM VÍNEMJednu dobu jsem kozímu sýru vůbec nemohla přijít na chuť, teď ho cpu skoro do všeho! Takže milovníci kozího sýra zde je recept jen a jen pro Vás :).

Ingredince:
1 kuře
2 lžíce medu
100g čerstvého kozího sýra
hrst vlašských ořechů
6 lístků šalvěje
větvička rozmarýnu
stroužek česneku
2 kyselá jablka
1/2 kg modrého hroznového vína (bez pecek)
500 ml jablečného cideru
75g másla
sůl, pepř

Svařte cider do zhoustnutí - měla by Vám zůstat alespoň třetina. Nasekejte šalvěj a rozmarýn a smíchejte s medem, kozím sýrem a ořechy. Oloupejte jablka, zbavte je jadřinců, nakrájejte na čtvrtky a smíchejte s prolisovaným česnekem. Kuře omyjte, osolte a opepřete, naplňte rozkrájenými jablky, pár kousků si nechte na bokem. Prsty nadzvedněte kůži a naplňte směsí z kozího sýra. Předehřejte troubu na 180°C. Vložte kuře do pekáčku, přidejte zbývající jablka a otrhané hroznové víno. Kuře poklaďte plátky másla, zakryjte a pečte zhruba hodinu a půl. Poté kuře potřete svařeným ciderem (2 lžíce si ještě nechte na závěrečné potření) a pečte odklopené další asi půlhodinu. V posledních pěti minutách potřete kuře zbytkem cideru a opečte do křupava.