FAZOLOVÝ GULÁŠ V POMALÉM HRNCI

Přidáno před 6 years
Před dvěma týdny jsem si koupila takzvaný pomalý hrnec a doteď vlastně nevím, jestli je to dobrá věc nebo jsem vyhodila peníze oknem. Zkouším v tom dělat různé věci a zatím mě to příliš nepřesvědčilo. Ale jsem odhodlaná na to přijít! Tenhle guláš patří k tomu lepšímu, tak vám ho předkládám k vyzkoušení, pokud ovšem vlastníte tu technickou vymoženost FAZOLOVÝ GULÁŠ V POMALÉM HRNCI:)
Večer předem namočíme 200 g strakatých fazolí, ráno je propláchneme a vložíme do pomalého hrnce. Přidáme pokrájenou zeleninu: 2 mrkve, 2 celerové stonky, cibuli a tři stroužky česneku. Okořeníme bobkovým listem, dobromyslí, tymiánem a rozmarýnem a promícháme. Zalijeme 400 ml horké vody, zakryjeme a vaříme na druhý (silnější) stupeň 4 hodiny. Přidáme 3 oloupaná a nakrájená rajčata (v zimě klidně sterilovaná) a vaříme další hodinu. Nakonec vmícháme 50 g čerstvého špenátu, necháme zavadnout, osolíme, ochutíme lžící jablečného octa a podáváme s rýží nebo chlebem.