SNÍDANĚ: LÍVANCE BEZ MOUKY

Přidáno před 3 years
SNÍDANĚ: LÍVANCE BEZ MOUKY
Lívanečky bez mouky v dnešní době zná již téměř každý. Tento recept obletěl svět a to s velkým úspěchem. Ještě aby ne. Je to zdravá forma lívanců, které všichni tak hodně milujeme.

Bohužel někomu se stává, že se těsto trhá a k tomu dokonalému výtvoru nedojdou. Proto jsem se snažila tento recept jak se říká vytunit. Zkoušela jsem různé poměry ingrediencí, až jsem došla k tomuto složení, které funguje, drží a chutná dokonale.

Postačí vám k tomu pár ingrediencí, které určitě běžně máte doma. Těsto není kynuté a tak je hotové raz dva. Zajímá vás recept a chuť? Tak jdeme na to...

Doba přípravy: 10 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 12 ks

INGREDIENCE:
Na těsto:
  • 3 banány
  • 3 vejce
  • 1 a půl hrsti vloček
  • 1 a půl hrsti kokosu
Na ozdobu:

  • 250 g měkkého tvarohu + tři hrsti lesní směsi = smíchat
  • javorový sirup
  • pokrájené čerstvé ovoce
    Postup aneb jak jsem postupovala já:
    Připravíme si suroviny a mixér.
    Do mixéru vložíme 3 banány.
    3 vajíčka.
    A jeden a půl hrsti kokosu + jeden a půl hrsti vloček.
    Celou směs rozmixujeme do hladké hmoty. Mixujeme cca 3 minuty.
    Rozpálíme si pánev na střední plamen. Je lepší péct lívanečky na nižší stupeň a déle. Jen tak se nám nebudou trhat.

    SNÍDANĚ: LÍVANCE BEZ MOUKY
    Jelikož jsou lívance po banánu poměrně dost sladké, tak jako nejlepší dochucení volím měkký tvaroh smíchaní s lesní směsí. Kombinace sladkých lívanečků s jemně nakyslou tvarohovou směsí je pro mě to nejlepší.
    Lívance si také můžeme ozdobit bílým jogurtem, trochou čerstvého ovoce a posypat semínky. Já přidala drcená lněná semínka.