JARNÍ MINESTRONE

Přidáno před 2 years
JARNÍ MINESTRONE


Další recept pro OK!Magazín. Vy již veškeré ingredience nyní v pohodě seženete. Já koncem února měla docela problém :).



Ingredience:
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 stonky řapíkatého celeru
3 stonky hladkolisté petžele
2-3 plátky pancetty
2 stroužky česneku
4 nové brambory
1 větší rajče
3 cukety
svazek zeleného chřestu zbavený dřevnaté části
100 g zelených mražených fazolových bobů
100 g mražených fazolových lusků
100 g mraženého hrášku
100 g těstovin
1hrst mladého hrášku
2 litry zeleninového vývaru
mořská sůl, pepř
cuketové květy
4 listy radicchio hlávkové čekanky
parmezán, bazalkové pesto

Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Sceďte a propláchněte studenou vodou. 
V hrnci rozpalte olej, vhoďte pokrájenou cibuli, česnek a pancettu a orestujte. Přidejte nakrájený celer, brambory, rajče, petržel, zalijte vývarem a pět minut povařte. Přidejte pokrájenou cuketu, chřest bez hlaviček, fazole, fazolky, hrášek. Vše vařte na skus. Na závěr vložte do již téměř hotové polévky uvařené těstoviny, radicchio čekanku, mladý hrášek, cuketové květy zbavené pestíků a hlavičky chřestu. Dochuťte solí, pepřem, pestem a podávejte s parmezánem.