CHILLI ČERVENÉ FAZOLE S RAJČATY A VOŇAVÝM KOŘENÍM

Přidáno před 4 years
CHILLI ČERVENÉ FAZOLE S RAJČATY A VOŇAVÝM KOŘENÍM
Jak už jsem vám mnohokrát říkala, tak v zimních měsících miluji luštěniny. Jsou syté, zdravé, dají se připravovat na hodně způsobů a příroda nám mnoho druhů nabízí.

V poslední době ale nejvíce miluji tyto "červená ledvina" fazole. Dělá se z nich třeba Chilli con carne. Zkoušela jsem s nimi několik receptů, ale tento je favorit. Myslím si totiž, že rajčatová chuť, uzené a chilli se k nim dokonale hodí. A spojení s hodně, hodně bazalky je úžasné a voňavé.

Tak jdeme na to...


Doba přípravy: 30 minut + 30 minut vaření fazolí
Náročnost: malá
Počet porcí: 6

INGREDIENCE:
  • 250 g červených fazolí
  • olivový olej
  • 3 střední cibule
  • 3 střední mrkve
  • 3 řapíky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g uzeného
  • 2 hrsti bazalky
  • 2 hrstí slunečnicových semínek
  • 1 malá plechovka rajčatového protlaku
  • chilli (Gurmánský chilli steak)
  • italské koření (Gurmánské italské koření cibule, rajčata, oregáno, česnek, tymián, bazalka, petržel, pepř)
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme vařit fazole. Ty nasypeme do kastrůlku, zalijeme 2 ku jedné vodou a dáme vařit.
 Vaříme tak dlouho, až fazole budou měkké.
 Osolíme jednou lžičkou soli.
 Připravíme si ostatní suroviny a rozpálíme si pánev na střední plamen.
 Oloupeme si a oškrabeme cibuli. Pokrájíme na jemno.
 Na pánev si dáme trochu olivového oleje.
 A ihned přidáme cibuli. Restujeme.
 Mezitím, co se restuje cibule, tak si pokrájíme řapíkatý celer.
 A vložíme k cibuli.
 Také si oškrabeme a pokrájíme mrkev.
 A vložíme také do pánve.
 Také si pokrájíme uzené. Lepší je na větší kusy, aby chuť ve směsi vynikla.
 A přidáme také do pánve.
 Celé restujeme do té doby, až zelenina změkne.
 Pot přidáme uvařené fazole.
 A také dvě hrsti semínek.
 Přidáme ještě malou plechovku rajčatového protlaku.
 A prolisujeme tři stroužky česneku.
 Dále ještě přidáme trochu chilli.
 A také italského koření. Cca 5 minut mícháme.
Nakonec přidáme dvě hrsti bazalky. V zimě mám vždy zamraženou právě pro tyto chvíle. Ale samozřejmě seženete i čerstvou.
 Ochutnáme, popřípadě osolíme a můžeme podávat.
SOUTĚŽ:
Pokud ZDE odpovíte na 3 jednoduché otázky, tak můžete vyhrát prkýnko, kleště, blok nožů, pánev nebo balíček koření. Tak to zkuste :-)

Použité ingredience a kde jsem je koupila či od jaké značky používám:
fazole - červená ledvina Country life svetbedynek.cz
olivový olej - svetbedynek.cz
cibule - svetbedynek.cz
řapíkatý celer - svetbedynek.cz
mrkev - svetbedynek.cz
česnek - svetbedynek.cz
uzené z komína - svetbedynek.cz
bazalka - ze zahrádky
slunečnicová semínka - lidl
rajčatový protlak - iceland
chilli - Gurmánský chilli steak
italské koření - Gurmánské italské koření

Foceno na:
tác - dovezeno z Francie
ubrousek - butlers
miska - bonami.cz

Děkuji všem za sledovanost a nezapomeňte mě sledovat na dalších sociálních sítích:
Content Marketing – Elite Bloggers
PS: Stále mi pokládáte otázku, čím fotím. Takže:


A jídlo fotím na tento portrétový objektiv:
M.Zuiko Digital 45 mm