Hovězí maso dušené se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem
HOVĚZÍ MASO naložené v olivovém oleji se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánemPopis receptu:Recept vznikl jako improvizace sobotního odpoledne. Libové hovězí maso (falešnou svíčkovou) jsem odblanila, nakrájela na kostky a vložila do hrnce. Osolila, opepřila a pokapala olivovým olejem. Po krátkém promíchání přidávám kus skořicové kůry a snítky čerstvého tymiánu. Hrnec přikryji poklicí a nechám v chladu odležet, klidně do druhého dne.
Poté naložené maso orestuji s přidáním lžičky třtinového cukru, špetky soli a čerstvě mletého pepře. Podliji skleničkou červeného vína, dle potřeby doliji vývarem a zvolna dusím pod poklicí do změknutí cca 2 hodiny. Před dohotovením přidám k masu kvalitní rajčatový protlak a omáčku zredukuji. Podávám s dušenou dlouhozrnnou rýží basmati.
Dušené hovězí maso se skořicí a sušenými rajčaty, podávané s rýží basmati
K dušenému hovězímu masu jsou rozhodně vhodné těstoviny. Upřednostňuji těstoviny čerstvé.
Nejlépe se hodí široké nudle Pappardelle.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová