Hovězí maso dušené se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

Přidáno před 8 years

Hovězí maso dušené se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

HOVĚZÍ MASO naložené v olivovém oleji se skořicí, sušenými rajčaty a tymiánem

Popis receptu:Recept vznikl jako improvizace sobotního odpoledne. Libové hovězí maso (falešnou svíčkovou) jsem odblanila, nakrájela na kostky a vložila do hrnce. Osolila, opepřila a pokapala olivovým olejem. Po krátkém promíchání přidávám kus skořicové kůry a snítky čerstvého tymiánu. Hrnec přikryji poklicí a nechám v chladu odležet, klidně do druhého dne.

Poté naložené maso orestuji s přidáním lžičky třtinového cukru, špetky soli a čerstvě mletého pepře. Podliji skleničkou červeného vína, dle potřeby doliji vývarem a zvolna dusím pod poklicí do změknutí cca 2 hodiny. Před dohotovením přidám k masu kvalitní rajčatový protlak a omáčku zredukuji. Podávám s dušenou dlouhozrnnou rýží basmati.

Dušené hovězí maso se skořicí a sušenými rajčaty, podávané s rýží

Dušené hovězí maso se skořicí a sušenými rajčaty, podávané s rýží basmati

Hovezi dusené maso susena rajcata tymian02

K dušenému hovězímu masu jsou rozhodně vhodné těstoviny. Upřednostňuji těstoviny čerstvé.

Nejlépe se hodí široké nudle Pappardelle.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová