Testování rostlinného tuku Hera máslová: Podzimní skořicové cupcaky

Přidáno před 8 years

Testování rostlinného tuku Hera máslová: Podzimní skořicové cupcaky

Voňavá skořice je to pravé podzimní koření.

Zamilovala jsem do šlehaného skořicového medu. A proto jsem ho hned  musela vyzkoušet v akci. Jak jinak než na milované cupcaky. Připravila jsem jejich velice mini variantu. Takové cupcaky – jednohubky. Jsou krásné, roztomilé a voňavé.

Při pečení jsem tentokrát použila rostlinný tuk Hera máslová, do jehož testování jsem se pustila. V těstě příjemně voní a také dobře chutná. Když tedy na tuto máslovou Heru narazíte někde v obchodě, určitě vyzkoušejte.

hera

Potřebujete

těsto

  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku podmáslí
  • 4 lžíce měkkého tuku Hera máslová
  • 2 vejce
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 lžíce pomerančové kůry

krém

  • 400 g mascarpone
  • trocha medu na oslazení
  • lžička skořice

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C.

Mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl smíchejte dohromady a důkladně promíchejte. Heru rozpusťte a vyšlehejte s podmáslím. Nelekejte se, směs se může začít trochu „cuckovat“, ale půjde to rozšlehat a navíc, nemusí být úplně hladká.

Cukr vyšlehejte s vejcem, do krémovité konzistence. Nakonec smíchejte všechny tři směsi dohromady.

Těsto nalijeme do papírových košíčků. Na tento recept jsem použila maličké košíčky, aby byly výsledné dezerty roztomilé :-)

Pečte, podle velikosti košíčků, asi 10 – 18 minut. Menší byly hotové téměř hned.

Po úplném vychladnutí ozdobte krémem.

Krém je naprosto jednoduchý. Vyšleháte mascarpone se skořicí a medem. Podle chuti. Já jsem objevila úžasnou věc – šlehaný skořicový med. Tak pokud ho seženete, tak to bude úplně skvělé!

Dobrou chuť přeje Elly.