Testování rostlinného tuku Hera máslová: Podzimní skořicové cupcaky
Voňavá skořice je to pravé podzimní koření.
Zamilovala jsem do šlehaného skořicového medu. A proto jsem ho hned musela vyzkoušet v akci. Jak jinak než na milované cupcaky. Připravila jsem jejich velice mini variantu. Takové cupcaky – jednohubky. Jsou krásné, roztomilé a voňavé.
Při pečení jsem tentokrát použila rostlinný tuk Hera máslová, do jehož testování jsem se pustila. V těstě příjemně voní a také dobře chutná. Když tedy na tuto máslovou Heru narazíte někde v obchodě, určitě vyzkoušejte.
Potřebujete
těsto
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka muškátového oříšku
- špetka soli
- 1/2 hrnku podmáslí
- 4 lžíce měkkého tuku Hera máslová
- 2 vejce
- 3/4 hrnku cukru krupice
- 1 lžíce pomerančové kůry
krém
- 400 g mascarpone
- trocha medu na oslazení
- lžička skořice
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek a sůl smíchejte dohromady a důkladně promíchejte. Heru rozpusťte a vyšlehejte s podmáslím. Nelekejte se, směs se může začít trochu „cuckovat“, ale půjde to rozšlehat a navíc, nemusí být úplně hladká.
Cukr vyšlehejte s vejcem, do krémovité konzistence. Nakonec smíchejte všechny tři směsi dohromady.
Těsto nalijeme do papírových košíčků. Na tento recept jsem použila maličké košíčky, aby byly výsledné dezerty roztomilé
Pečte, podle velikosti košíčků, asi 10 – 18 minut. Menší byly hotové téměř hned.
Po úplném vychladnutí ozdobte krémem.
Krém je naprosto jednoduchý. Vyšleháte mascarpone se skořicí a medem. Podle chuti. Já jsem objevila úžasnou věc – šlehaný skořicový med. Tak pokud ho seženete, tak to bude úplně skvělé!
Dobrou chuť přeje Elly.